Her bygges Oslos nye bydel

Bryn – grønnere, varmere og mer skapende.

Her på Bryn finner du unike kvaliteter og muligheter for utvikling av Oslo. Akkurat slik vi drømmer om. Oslo kommune har en visjon om at byen skal bli grønnere, varmere og mer skapende med plass til alle. Vi tar dette på alvor og har gjort byens visjon til vår visjon.

Best på kollektivtransport

Allerede i dag har Bryn en kollektivdekning som er nesten unik i Oslosammenheng. Både T-bane, tog og buss knytter Bryn til resten av byen og til resten av hovedstadsregionen.

T-banen går hvert annet minutt og det er fire t-banelinjer som går via Brynseng stasjon. Det er tre busslinjer til Bryn i dag og disse har avgang hvert tredje minutt. Toget går hvert kvarter og tar deg hele strekningen mellom Lillestrøm og Spikkestad uten omstigning.

Dagens kollektivtilbud på Bryn er så omfattende at du egentlig aldri trenger å planlegge neste reise. T-bane, buss og tog går hele tiden!

Og mer skal det bli

I årene som kommer vil Bryn ytterligere forsterkes som knutepunktet øst i Oslo. Sporveien er i gang med en total ombygging av Brynseng T-banestasjon. Jernbaneverket skal oppgradere Bryn stasjon og Oslo kommune skal bygge ny bussterminal i Østensjøveien. Midt i hjertet av Bryn.

Illustrasjonsfoto av ny gateterminalen for buss på Bryn

Entusiastiske utviklere

Kommunikasjon og grønn mobilitet driver byutviklingen, men vi trenger mer enn det. På Bryn finner du harmonien mellom det grønne tureldoradoet langs Alnaelva mot Svartdalen og det nye, urbane Bryn sentrum som snart vokser frem. Dette er det solide fundamentet som inspirerer offentlige og private byutviklere i disse dager.

Grønt og vakkert

Du blir fort begeistret over det flotte turområdet langs Alnaelva og ned mot Svartdalen. Her er det godt tilrettelagt enten du er på sykkeltur, spasertur eller er klar for en god treningsøkt. I området finner du også mange hyggelige plasser for picnic eller bare en hvil i gresset.

Visjonen

Våren 2019 gjennomførte Entra, JM, Bryn eiendom, Pecunia og Cema en felles visjonsprosess under ledelse av Rodeo arkitekter. Nedenfor kan du laste ned hele dokumentet som beskriver vår visjon for denne nye bydelen.

Grunneiernes felles visjonsdokument for Nye Bryn

Bryn – Visjon for en ny bydel ?